OlemusJooga® | Sydämeni Olemusvoima

Sydänyhteys ja sinulle kuuluva elämä

Intuitiolla ohjaaminen

Joogatunneilleni nousee usein erilaisia teemoja, joissa tunnin intentio ja energia kulkevat. Tämän viikon yhdelle tunnille nousi vahvasti sydänkeskuksen avaamisen teema. Teema, johon voidaan ottaa montaa näkökulmaa, mutta nyt intuitioni ohjasi avaamaan pettymysten ja surujen merkityksellisyyttä sekä valitsemaan sen, mikä omaan elämään kuuluu. Teema kosketti tunnilla olijoita ja oli juuri heille ajankohtainen. Oma intuitiivinen ohjaukseni toimii juuri näin. Saan johdatuksen johonkin ja annan sen tulla lävitse. Nyt johdatus ohjasi myös kirjoittamaan aiheesta.

Sydämen tietoisuus

Liitämme usein joogassa sydämen tietoisuuteen ilon, rakkauden, kiitollisuuden ja autuuden kokemisen. Nämä kaikki ovat tavoittelemisen arvoisia ja upeita korkeasti värähteleviä tiloja ja elämän kokemisen tasoja. Koska elämme tässä kokemassamme todellisuudessa ihmisinä emmekä esimerkiksi enkeleinä, emme voi olla noissa tiloissa koko ihmiselämäämme. Ja jos haluammekin värähdellä oikeasti korkeasti ja aidosti, emme pääse sinne teeskentelemällä ja kuvittelemalla, vaan sallimalla itsellemme myös surun, pettymyksen ja kiukun kokemisen. Sydänyhteyselämään kuuluu elämäntunteiden ja tilojen koko kirjon kokeminen ja niistä oppiminen

Suru, pettymys ja kiukku eivät tarkoita, että sydämemme olisi kiinni tai elämämme olisi jotenkin vähempiarvoisempaa, vaan kyse on siitä, että tarvitsemme näitä kokemuksia, ymmärtääksemme rakkauden ja elämän eri puolia, kehittyäksemme sielustamme käsin, oppiaksemme rajojamme ja oppiaksemme yhä uudelleen löytämään yhteyteen oman aidon sydämemme kanssa ilman katkeroitumista ja kovettumista. Meidän tulee sallia sydämellemme kokea, tuntea ja elää surun, pettymyksen ja niiden aiheuttamien kiukun ajanjaksojen lävitse. Jos emme salli itsemme tuntea ja kokea näitä jaksoja ja pyrimme pyyhkimään nuo vaikeat tunteet pois millä tahansa, vaikka väkipositiivisuudella, rakennamme sydämen eteen naamioita, varastoimme kehoon tunteita ja kadotamme hiljalleen sen aidon yhteyden omaan sydämeen. Silloin on vaikea kuulla, kuka minä olen ja mikä minulle on tärkeää. On vaikea tuntea sydämessään enää syvästi juuri mitään.

Ihmisyydessä yhteys sydäntietoisuuteen on elämistä omasta sydämestään käsin koko elämänkirjon sallien. Palaten ja pysähtyen tuntemaan, mitä tunnen omassa sydämessäni tässä elämäntilanteessa. Olla siitä rehellinen ja silti pysyä avoimena elämälle ja tuntea sydämessään. Yhteys sydämeen sallii tuntea kaikki tunteet. Kun antaa tilaa vaikeille tunteille ja niiden elämiselle, nousee ilot ja kiitollisuuskin voimakkaampina. Eikä ilon tarvitse olla valtaisaa, riemuisaa iloa. Oman sydän voi olla ihan yhtä auki hiljaisemmassakin kiitollisuudessa. Varsinkin silloin, kun omaan elämään kuuluu iso pettymys ja suru, ei välttämättä ole voimia olla ylitsevuotavan iloinen ja energinen. Se ei silti tarkoita, että sydämesi olisi kiinni ja elämäsi ei olisi merkityksellistä. Koet rakkautta elämää kohtaan omalla tavallasi.

Minulle kuuluva elämä

Kun olemme sieluina tulleet tähän ihmiskehoon, olemme valinneet tietynlaisen elämän. Matkaamme tänne matkalaukun kanssa, jossa on mukana lahjoja, haasteita, erilaisia potentiaaleja ja mahdollisuuksien polkuja tätä elämää varten. Ne ovat kullekin yksilöllisiä. Meillä on matkalaukun sisällön varassa silti runsaasti valinnan mahdollisuuksia. Voimme valita käytämmekö lahjojamme ja miten niitä käytämme. Voimme valita, kohtaammeko elämämme haasteet sydämellämme vai annammeko jonkin toisen ihmisen määrittää elämämme ja tehdä valintoja puolestamme, jolloin katkeroidumme ja kovetumme. Voimme myös valita seuraammeko meille kuuluvaa elämää vai määrittelemmekö itsemme ulkoapäin tulevien mallien kautta ja yritämme ehkä mahduttaa itsemme jonkinlaiseen elämään, joka näyttää hyvältä ulkoapäin. Meille ja meidän ihmispolkuun kuuluvat tässä elämässä tietyt asiat, mutta eivät kaikki. Tarvitsemme sydänyhteyttä, tunnistaaksemme, mitkä asiat kuuluvat minun elämään ja mitkä eivät. Kun sydänyhteys on vahva, osaat myös sanoa EI.

Elämme tällä hetkellä valtavassa viriketulvassa, jota tulee somesta, lehdistä, telkkarista, yhteisöistä. Olemme kuin valtavassa karkkimarketissa, jossa myydään kauniissa muodoissa erilaisia elämäntyylejä, kursseja, ideologioita, uskomuksia, traditioita, rakenteita ja arvoja. Jo ruokavalioita on satoja, joista valita. Meille tulee ulkoapäin jatkuvasti valtavasti virikkeitä ja malleja siitä, kuinka tulisi elää. Nuo kaikki ovat kuitenkin ulkoa tulevaa. Vain pysähtymällä ja settumalla omaan sydämeen, voimme kuulla, mikä kuuluu meidän elämään ja meidän omaan ydinenergiaan ja arvoihin tässä kyseisessä elämässä. Oman sydänyhteyden voi helposti kadottaa somen ”tätä kaikkea on tarjolla” -maailmaan. Kaupanpäällisiksi saa pohjattoman riittämättömyyden tunteen.

Et siis välttämättä tarvitse uutta kurssia. Tarvitset pysähtymistä oman itsesi ja tunteidesi kanssa. Tarvitset niiden asioiden tekemistä, joista nautit siksi, että ne tuntuvat sinusta tärkeiltä tai ihanilta, eikä siksi, että joku ulkopuolinen sanoo, että tämä on tavoittelemisen arvoinen asia. Sinulla on myös lupa elämässäsi tehdä virheitä, vääriä valintoja ja käydä välillä uimassa syvissä epätoivon vesissä. Vain näin voit kokea omat tähän elämään kuuluvat oppiläksysi ja kuoria kerroksia sydämesi kirkkauden edestä. Tarvitset ympärillesi ihmisiä, jotka tukevat sinun matkaasi. Näin löydät sydänyhteyteen, omaan elämääsi. Niihin asioihin, jotka sinulle kuuluvat tässä elämässä.

Yksilöllistä tukea sinun henkiselle matkalle tarjoan Intuitiivisten energiahoitojen ja keskustelun avulla tai kirjallisen kanavoinnin kautta. Hoidot on mahdollista toteuttaa myös zoomin välityksellä. Voit varata ajan ajanvarauskalenteristani tai sähköpostilla olemusvoima@gmail.com. Lisää tekemistäni hoidoista. 

Sydämin,

Anne

Jaa artikkeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös nämä

OlemusJooga® | Sydämeni Olemusvoima
Itsetuntemus
Anne

Sydänyhteys ja sinulle kuuluva elämä

Intuitiolla ohjaaminen Joogatunneilleni nousee usein erilaisia teemoja, joissa tunnin intentio ja energia kulkevat. Tämän viikon yhdelle tunnille nousi vahvasti sydänkeskuksen avaamisen teema. Teema, johon voidaan

Lue artikkeli »
jooga
Anne

Luonnon & Hengen Liitto

Luonnon ja Hengen Liitto Joogan opettajana ja omalla joogisella tielläni olen usein kokenut hämmennystä, kun olen koettanut löytää omaa paikkaani joogan moninaisella kentällä. Hyvin usein

Lue artikkeli »