Huolimatta siitä, mitä tulee tehdyksi tai mitä jää tekemättä, minä olen tarpeeksi. Kyllä olen epätäydellinen ja haavoittuvainen ja joskus peloissani, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että olen myös rohkea ja rakkauden ja joukkoon kuulumisen arvoinen.

– Bréne Brown

Minusta

Olen Anne – olemusvoiman palveluiden luojatar ja kutsumukseni on tukea sinua matkallasi omaan olemusvoimaasi ja rohkaista sinua olemaan aito, voimakas, herkkä ja haavoittuva itsesi kaikkine puolinesi ja tunteinesi ilman, että sinun tarvitsee mahduttaa itseäsi minkäänlaiseen malliin, muottiin tai muiden odotuksiin. Saat olla vapaa ja kukoistaa omana itsenäsi.

Koen ja havainnoinnin maailmaa monimuotoisena ja – tasoisena kokonaisuutena, jossa jokaisella yksilöllä ja tapahtumalla on merkitys, ja jossa jokaisella yksilöllä on oikeus luoda omaa elämäänsä, tehdä valintoja ja ottaa vastuuta itsestään. Saamme olla kaikki erilaisia ja nähdä maailmaa eri tavoin.
 

Jooga ja meditoiminen ovat itselleni tärkeitä päivittäisiä harjoituksia, jotka mahdollistavat minulle jatkuvan kasvun ja kehittymisen matkan. Oma harjoitus on ohjaamiseni viisasten kivi ja oivallusteni perusta. Harjoitusten rinnalla joogafilosofian opiskelu tuo ymmärrystä joogan perustaan ja evoluutioon.

Lisäksi tärkeä osa elämääni ovat luonto, eläimet, puolisoni ja pieni lähipiirini. Elämme puolisoni Janin ja kolmen adoptiokoiramme Annan, Elsan ja Eroksen kanssa Sipoon maaseudulla. Olemusvoiman pieni luovuuden tila – joogasali on valmistumassa vanhan talomme alakertaan ja toteuttamassa unelmamme omasta hiljentymisen ja kehon huollon alttarista, jonka ovet ovat auki tulevaisuudessa myös olemusvoiman asiakkaita varten.

Toinen unelmamme on Hartolan Jääsjärvellä pienessä Lintujen saaressa – kesämökkimme, jossa vietämme kesät eläen yksinkertaista elämää luonnon helmassa. Siellä syntyvätkin elämämme tärkeimmät päätökset. 

Anne Raatikainen
Anne Raatikainen

Tukena matkallasi

Joogan harjoittamisen myötä uskalsin itse tehdä elämässäni muutoksen, josta olin haaveillut pitkään. Jätin taakseni arvostetun ja hyvätuloisen työn ja opettelen nyt elämään hitaampaa, yksinkertaisempaa, itseni näköistä elämää, jossa saan olla itse asioiden luojana ja elää luovuudesta käsin. Rakastan myös kirjoittamista ja lukemista.

Kutsumukseni on olla palveluideni kautta tukena luokseni tulevien matkalla ja rohkaista jokaista löytämään omaan luomiseen voimaansa, löytämään sen, mitä itse haluaa tehdä, ja mikä on se oma tehtävä sekä lahja tähän elämään.

En voi tuoda sinulle valmiita vastauksia. Vastaukset voit löytää vain sinä itse, mutta haluan olla tukena tarjoamassa välineitä ja voimavaroja. Kaikkia ei kutsu hiljaisuus, luontoon vetäytyminen ja pohdiskelu kuten minua, mutta jokaisella on se oma juttu, josta sydän alkaa hyrräämään ja luova ajattelu lähtee virtaamaan.  Sinun polkusi voi löytyä aivan toisesta suunnasta, mistä tahansa. Kannustan lämpimästi tutkimaan ja uskaltamaan katsoa sisimpääsi!

Sydämellisesti odotan sinua!

Tervetuloa hiljentymään, palautumaan ja voimaantumaan kanssani!

Annessa yhdistyy lämminhenkinen persoona ja taitava joogaopettaja. Opettajana Anne on selkeä, vakuuttava ja johdonmukainen. Opetuksen seuraaminen onnistuu, vaikka silmät kiinni ohjeita kuunnellen, myös videon välityksellä. Annen tunnit ovat aina hyvin valmisteltuja ja arvostan tuntien monipuolisuutta. Parasta Annessa on hänestä huokuva rauhallisuus, levollisuus ja sydämen valo. – Camilla

Koulutukset

 • Liikunnanohjauksen, kuntosaliohjaajan ja uimaopettajan peruskurssi 1998 (Kisakallion urheiluopisto)

 • Sky-Cidesco Kosmetologi 2002 (Suomen kosmetologien yhdistyksen opisto)

 • Valtiotieteiden maisteri 2016 (Helsingin Yliopisto)

 • Kundaliinijoogan opettaja Level I 2018-2019 (KRI) (Yoga Lafontaine)
 • Joogaterapiaa selkärangalle 50 h 2019 (Villa Mandala)

 • Hengitys ja Pranayama, joogaa ylävartalon sairaustiloihin, joogaterapiaa allergia- ja astmapotilaille 2019  50 h (Villa Mandala)

 • Gongin soiton perusteet 2019 (Jagaspace)

 • Intuitiivinen Energiahoitaja 2020 (Anna-Riina Zitting/Valonpisara)
 • Anatomia ja kehotietoisuus verkko-opintoina 2020 (osteopaatti-joogaopettaja Jutta Aalto)
 • Äänimaljat Peter Hess® taso I 2020 (Medi-Sound)
 • Yinful -Jooga 2020-2021
  (Happy Lifestyle Hali)
 • Meditaatio- ja Rentoutusohjaaja 2020-2021 (Happy Lifestyle Hali
 • PH® Sointukylpy -ohjaaja 2021 (Medi-Sound)

Opettajana ja ohjaajana minulle on tärkeää, että jokainen saisi tunnilla keskittyä itseensä, kehoonsa, harjoitukseensa ja prosessiinsa ilman vertailun painetta. Olen taustalla ohjaamassa ja tukemassa omalla äänelläni ja läsnäolollani, mutta harjoitus on jokaisen oma. Pyrin ylläpitämään tunnilla meditatiivista tunnelmaa ja ohjaan huomioimaan olennaiset asiat kehollisista linjauksista. Tärkeää on opetella tuntemaan oma kehonsa, mielensä ja tunnistaa mitä kehomme meille kertoo, mihin se ohjaa, mitä se milloinkin tarvitsee.