Luonnon & Hengen Liitto

Luonnon ja Hengen Liitto

Joogan opettajana ja omalla joogisella tielläni olen usein kokenut hämmennystä, kun olen koettanut löytää omaa paikkaani joogan moninaisella kentällä. Hyvin usein olen kokenut olevani tilanteessa, jossa koen, että joogan kenttä (nyt karkeasti ottaen ja hiukan mutkia oikaisten) jakaantuu fyysisemmän liikuntaan perustuvan joogan ja henkisemmän joogan välillä. Liikuntaan perustuva jooga on usein valinnut seurata kehoon liittyvää tieteellistä paradigmaa ja lähestyy joogan henkistä puolta varovasti filosofisen selittämisen kautta pitäen kuitenkin turvallisen välimatkan henkisyyden kokemiseen ja intuitioon. Henkisempien joogasuuntausten puolella koen usein, että kehon rajoitteita ja moninaisuutta ei aina riittävästi huomioida, keho jää hiukan toissijaiseksi. Henkisen kokemuksen esiin kaivaminen ja henkisenä oleminen on tärkeämpää kuin hengen juurruttaminen arkeen ja tavalliseen ihmisyyteen, omaan kehoon.  Asiaa käsitellessäni itkin kerran yhdelle valmentajalleni, joka kysyi, mikä minun palveluideni kohderyhmä on, että olen liian henkinen fyysisen joogan piireihin ja liian fyysinen ja skeptinen henkisiin piireihin. En kuulu oikein mihinkään. Se hetki oli lopulta oivalluttava, sanoa ääneen jollekin se, mikä koko ajan vaivasi pinnan alla.

Ymmärsin, että minun ei tarvitse kuulua mihinkään, eikä minun polkuni ole seurata mitään traditiota, perinnettä tai paradigmaa yksipuolisesti. Voin ilmentää, sanallistaa ja käsitteellistää suhteeni joogaan omalla tavallani, oman kokemukseni kautta yhdistäen niin tieteen, filosofian, henkisyyden kuin ruumiinkin. Traditiot, uskonnot ja paradigmat edustavat karttoja. Tarvitsemme niitä päästäksemme alkuun, tehdäksemme tutkimusta ja oppiaksemme. Ne toimivat kompassina, kun sukellamme uudelle osa-alueelle. Tarvitsemme työkaluja ja ohjeita oppiaksemme uimaan ja hengittämään joogan viidakossa. Kun olemme oppineet uimaan ja hengittämään itse, meillä on lupa muodostaa oma karttamme, oma näkemyksemme, sillä meidän on tarkoituskin tuoda kauttamme jotain ainutlaatuista tähän maailmaan. Tämä pätee mielestäni ihan kaikille elämän osa-alueille.

Hämmennyksestä selvittyäni (vuosien kriisi 🙈) olen oppinut tutkimaan tätä moninaisuutta mielenkiinnolla ja ottamaan runsauden kiitollisuudella vastaan. Nykyään uskallan kuunnella yhä enemmän sisäistä tunnettani siitä, mitä milloinkin opiskelen ja minkälaisen tiedon äärelle hakeudun.  Annan tilaa yhä enemmän myös sisältä kumpuavalle tiedolle, intuitiolle. Opin ohjatessani asiakkailtani. Heiltä olen oppinut ehdottomasti eniten. Luonto ja keho opettavat minua. Yhdistelen kaikkea oppimaani; teoriaa, filosofiaa, traditioita ja kokemusta. Annan kaikkien vaikutteiden integroitua kehollisen kokemukseni ja intuitioni kautta omani näköiseksi. Tämä matka on myös pelottava. Sisälläni asuu pieni tyttö, joka haluaa hyväksyntää ja noudattaa sääntöjä, olla mallioppilas. Hän tekee uskalluksen matkaa olla oma itsensä ja askeleet ovat pieniä, koska ohjelmoituja kerroksia on niin paljon. Pelon tunne paljastaa ohjelmoinnit. Ylitykset vaativat aikaa ja lepoa.

Hämmennyksen matka on kirkastanut minulle tarkemmin omaa kutsumustani. Jooga on harjoituksena minulle osoittanut, että olemme osa luontoa. Ruumis, keho on luontomme ja siinä luonnossa elää vahvana hienovarainen olemuspuolemme henki, intuitio.  Olemuksemme kautta olemme koko ajan yhteydessä näkyvään fyysiseen luontoon ja hienovaraiseen universumiin. Molemmat ovat arvokkaita ja liittyvät vahvasti toisiinsa. Maailman eheytyminen voi tapahtua palaamalla takaisin tuohon liittoon. Sydämeni Olemusvoiman Intuitiivisten Joogapalveluiden kautta toteutan elämäntehtävääni löytää takaisin kohti todellista olemustamme, palauttaa luonnon ja hengen liitto elämäämme sen kaikilla osa-alueilla. Älköön tuo liitto jää vain joogamatolle, vaan tihkukoon arkisiin tekemisiimme ja elämämme kaikkiin rooleihin. Kumpaakaan puolta ei tulisi väheksyä. Molemmat ovat arvokkaita. Yhdessä ne muodostavat ihmisyyden olemuksemme, jossa koemme ainutlaatuista elämäämme. Molemmille on aika tehdä tilaa. Eikä niitä saa lukita yksiselitteisesti minkään viitekehyksen sisään. Luonnon ja hengen liitto on orgaaninen. Jokaisen oma kokemus ja oivallus on tuossa liitossa tärkeimmässä roolissa. Tuo orgaaninen liitto kasvaa ja elää omaa evoluutiotaan. Kaikki tieto ja kokemus elää ja muuttuu koko ajan. Ottakaamme se herkkyydellä vastaan ja tehkäämme sille tilaa.

Ihan lopuksi haluan kiittää kaikki oppilaitani ja opettajiani, joita on paljon, ja joilta olen saanut Paljon! Olette upeita! En olisi tässä ilman teitä 💚

Sydämin,

Anne

#OlemusJooga

#YinOlemus

#KundaliiniOlemus

#Luonto

#Henki

#Kehollisuus

#Intuitio

#Tiede

#Filosofia

#Henkisyys

#Kokemus

#Elämäontaidetta

#Sydämenolemusvoima

Jaa artikkeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös nämä

OlemusJooga® | Sydämeni Olemusvoima
Itsetuntemus
Anne

Sydänyhteys ja sinulle kuuluva elämä

Intuitiolla ohjaaminen Joogatunneilleni nousee usein erilaisia teemoja, joissa tunnin intentio ja energia kulkevat. Tämän viikon yhdelle tunnille nousi vahvasti sydänkeskuksen avaamisen teema. Teema, johon voidaan

Lue artikkeli »
jooga
Anne

Luonnon & Hengen Liitto

Luonnon ja Hengen Liitto Joogan opettajana ja omalla joogisella tielläni olen usein kokenut hämmennystä, kun olen koettanut löytää omaa paikkaani joogan moninaisella kentällä. Hyvin usein

Lue artikkeli »